Om

mail

info@pernilladeurell.com


Instagram

deurell_illustration

pernilladeurell

 

 

När jag var liten älskade jag att översätta mina drömmar och tankar i bild och färg och det sitter i än idag. Att måla och teckna är ett livsviktigt sätt att levandegöra inre världar på för mig. Det är också ett fantastiskt sätt att berätta på och bygga broar till andra genom. Därför är kommunikationen genom bilderna en viktig del i mitt arbete med dem. Det är också därför som jag tycker så mycket om att illustrera och skapa bilder som får vara där bilder behövs!


Illustration

Jag vill förmedla hopp, nyfikenhet och glädje med hjälp av färg, fantasi och humor.  I mina illustrationer möter du olika figurer som funderar och reagerar. Inte sällan är de på något slags resa. Jag jobbar så spontant som möjligt när jag börjar med en ny bild, och gillar att gå på känsla för då träffar jag ofta rätt. Efter arbete med skisser färglägger, filar och putsar jag tills bilden är färdig och passar in på sin plats. Jag illustrerar gärna böcker, informationsblad, vykort eller er personliga profil! Under uppdragets gång stämmer vi av regelbundet så att resultatet motsvarar det du hoppas på och behöver.


Måleri

Där du vill bjuda din gäst eller dig själv på en stunds filosoferande ska du placera en målning av mig! När jag målar utgår jag från en färg, känsla eller figur som känns angelägen, och sedan låter jag mina minnen och upplevelser styra mig genom skapandet. Sättet jag jobbar på gör att man kan ana det som varit innan slutresultatet, där finns djup och lager precis som i naturen och i livet; saker kommer och går, förändras, byts ut. Vi minns det som varit men minnen är flyktiga, och kanske bara fragment av det som verkligen var. Inget är självklart. Och det intresserar mig mycket. Jag föreställer mig att det syns i mitt måleri, och att det gör bilderna öppna för tolkningar och associationer. Många säger att mina målningar påminner om sagovärldar eller saker de upplevt. Bättre omdömen än så kan jag inte önska mig; jag älskar när någon känner igen sig i mina bilder, och jag tycker det är toppen när betraktaren förs in i en fantasivärld med hjälp av dem! 


PernillaDeurell©